• Exkurzia Trenčiansky hrad a Uhrovec

          • V piatok 13. 10. sa žiaci 4. a 5. ročníka zúčastnili exkurzie na Trenčiansky hrad a navštívili rodný dom Ľ. Štúra a A. Dubčeka v Uhrovci. Na Trenčianskom hrade sme absolvovali vyhliadku z Matúšovej veže, zastavili sa pri studni lásky, nazreli do hladomorne, zahrali si šach na nádvorí hradu. V Uhrovci sme sa dozvedeli viac o živote Ľ. Štúra a A. Dubčeka zo zaujímavého rozprávania pani sprievodkyne a tiež z krátkeho filmu, ktorý nám bol premietnutý. Exkurzia sa žiakom páčila.  Bola hradená z Fondu na podporu tematického vzdelávania mesta Partizánske.

          • Jesenné tvorenie

          • Šikovné ručičky detí a pani vychovávateliek sa pustili do práce.  V jednotlivých oddeleniach vyrábali nádherné pestrofarebné výrobky s rôznymi výtvarnými technikami na tému jeseň. 

          • Lesná pedagogika

          • 12.10. 2023 žiaci 4. A triedy našej školy strávili príjemný deň s pracovníkmi Lesnej pedagogiky v nádhernom prostredí v Nemšovej. V cieli nás vrúcne privítali milí lesníci, ktorí si pre nás pripravili krásne aktivity. Po príchode si nás rozdelili do skupín a vydali sme sa za dobrodružným spoznávaním lesného spoločenstva. Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie hravou formou. Lesníci nám ukázali zaujímavé metodické pomôcky na spoznávanie rôznych druhov stromov, semien a dreva. Žiaci sa naučili aj strieľať z luku a spoznávali metódou hry lesné zvieratá. Po skvelom obede sme nakŕmili aj zvieratká a spoznali krásu okolitej prírody. Na záver sme sa milým lesníkom poďakovali za dnešný krásny a náučný deň.

          • PO STOPÁCH TOMÁŠA BAŤU

          • Naši siedmaci a ôsmaci dňa 10. októbra 2023 absolvovali exkurziu do českého Zlína. Najskôr si prezreli Vilu Tomáša Baťu. V nej sa podrobne oboznámili so životom zakladateľa obuvníckeho impéria. Vďaka výbornému výkladu miestneho sprievodcu nahliadli do súkromia najbližšej rodiny českého kráľa obuvi. Tomáš Baťa môže svojím odhodlaním a prístupom inšpirovať našich žiakov pri vedení vlastných školských firmičiek, ktoré budú súčasťou rozvojového projektu Ministerstva školstva na podporu finančnej gramotnosti. Následne sa exkurzia presunula do Budovy č. 21, ktorá je tiež známa pod názvom "Baťov mrakodrap". Žiaci sa vyviezli na 16. poschodie špeciálnym výťahom, pojazdnou kanceláriou riaditeľa fabriky, a vychutnali si výhľady na mesto Zlín. Potom na nich čakala expozícia múzea "Princíp Baťa" v Budove č. 14. Tam sa oboznámili s výrobou obuvi a pozreli si dobové reklamy firmy Baťa. Žiakom sa exkurzia veľmi páčila a mesto Zlín opúšťali spokojní. Exkurzia bola plne hradená z Fondu tematického vzdelávania mesta Partizánske.

          • Šarkaniáda

          • Každé ročné obdobie má svoje čaro. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok, ale i šarkany.  To všetko patrí k jeseni. Tá tohtoročná je charakteristická príjemným slnečným počasím a aj napriek dátumu, dostatočne vysokými teplotami.

            Dnes (6.10.2023) sme v ŠKD spolu s pani vychovávateľkami zorganizovali „Šarkaniádu“ – jedno z najobľúbenejších podujatí. Deti predviedli obrovskú paletu rôznych šarkanov. Krehké princezničky ale i naozajstné strašidelné draky...Nebolo cieľom vyhrať, ale zapojiť fantáziu, kreativitu, či zručnosť. A v neposlednom rade aj príjemne stráviť voľný čas a odprezentovať svoje schopnosti a talent.

          • EKOTOPFILM

          • Dnes sa naši žiaci zúčastnili zaujímavého podujatia s názvom EKOTOPFILM. Pozreli sme si sériu krátkych filmov s ekologickou tematikou: napríklad príbeh o tragédii zvierat pri ich jazere v Austrálii, rozprávanie o vtákoch a ich význame pre človeka. Taktiež sme videli videá o dôležitosti neplytvania jedlom či ekologickej dopravy, ktoré vedia vo veľkej miere znížiť náš vplyv na ozónovú vrstvu a globálne otepľovanie, v neposlednom rade aj dokument o tom, čo máme na tanieri a či naozaj platí známe: ,,Si to, čo ješ." Našich žiakov tieto problematiky zaujali a ďalej sa im budeme venovať aj v procese vyučovania.

          • Privítanie klubáčikov

          • Každoročne privítame prváčikov do Školského klubu detí aktivitami pod názvom "Privítanie klubáčikov" kde ukázali svoju zdatnosť a obratnosť. Po absolvovaní boli odmenení sladkosťami a malými drobnosťami.

          • Prednáška Dajany Rodriguez

          • Dnes (26.9.2023) našu školu navštívila známa Dajana Varga Rodriguez, ktorá žiakom v rámci projektu finančnej gramotnosti priblížila podnikanie v praxi- cez potrebu počiatočnej odvahy a neskôr najmä trpezlivosti a vytrvalosti na ceste k splnenému snu. Porozprávala im o svojich začiatkoch i súčasných úspechoch či plánoch ľudskou formou, ktorá ich naozaj zaujala. Aj preto väčšinu besedy tvorili ich zvedavé otázky. Určite radi sa neskôr pôjdeme prejsť aj priestormi, kde sa úspech na začiatku len 19-ročnej Partizánčanky dnes tvorí.

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Počas dnešného dňa (25.09.2023) si vybraní žiaci druhého stupňa pripomenuli Európsky deň jazykov. A nebola to veru len taká hocijaká spomienka... Európsky deň jazykov sa niesol v znamení súťaže v štýle 5 proti 5, ťažkých otázok a bohatých vedomosti. Kvízové otázky sa dotýkali Slovenska, európskych štátov, geografie, dejín a niektoré vyžadovali aj odpovede v anglickom jazyku. Naši žiaci boli skvelí a dokázali vytvoriť veľmi príjemnú súťažnú atmosféru.

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

          • Uplynuli dva mesiace prázdnin ako „voda“. 4. septembra 2023 sme spoločne prekročili prah našej Základnej školy vo Veľkých Bieliciach. Oddýchnutí, plní energie a síl, s novými zážitkami i novými silami sme vykročili do plnenia úloh, ktoré nám nový školský rok prinesie. Pani riaditeľka školy, PaedDr. Eva Gvotová, privítala na školskom dvore všetkých žiakov  a zaželala im zdravý, pohodový a úspešný školský rok. Osobitnú pozornosť venovala prváčikom, ktorých privítala v našej školskej rodine.

            Žiakom, rodičom a zamestnancom školy sa prihovoril primátor mesta Partizánske Jozef Božík, ktorý spolu s poslancom Erichom Dvončom sa zúčastnili Slávnostného otvorenia šk. roka. Pán primátor pozdravil žiakov a vo svojom príhovore rozprával o spolupráci a aktivitách školy pod záštitou Mesta Partizánske. Pre všetkých bola potešujúca informácia o výstavbe novej telocvične. Veľmi sa na novú telocvičňu tešíme a ďakujeme.

            Všetkým našim žiakom, priateľom a priaznivcom našej školy ďakujeme za podporu a prajeme hlavne zdravie, osobné úspechy, dobrú duševnú a fyzickú kondíciu a naplnenie vlastných cieľov a predsavzatí.

          • Dotazníkový prieskum pre tvorbu Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Partizánske

          • Milí rodičia.

            Mesto Partizánske opäť pozýva svojich občanov zapojiť sa do procesu spolurozhodovania o budúcnosti mesta prostredníctvom dotazníka, v ktorom máte možnosť vyjadriť svoje predstavy a návrhy o tom, ako bude naše mesto vyzerať v nasledujúcich 6 rokoch.

            Na čo sa treba zamerať? Čo je potrebné zmeniť? Vyjadrite svoje predstavy a priority a vyplňte náš on-line dotazník (tlačený dotazník je k dispozícii v podateľni MsÚ),  trvá to iba 10 minút. 

            Ďakujeme Vám za Váš čas a spoluprácu.

          • Veluxáčik I. (Piaty - posledný deň)

          • Dnes sa naša púť zavŕšila cestou okolo sveta. Na začiatku dňa sme sa posilnili výbornou desiatou, neskôr vyfarbili batôžky. Nasledovali hry a stanovištia okolo školy. Všetkým nám riadne vyhladlo a tak sme už netrpezlivo očakávali príchod obeda. Poobede sme si spravili vyhodnotenie tábora, rozdali odmeny a sladkosti. Všetci sme sa zhodli, ze tábor bol perfektný, naplnil nás novými vedomosťami, ale i priateľstvami

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje