• Turistický a vychádzkový krúžok žiakov 1. stupňa

          • Naši turisti sa v sobotu ,20.5.2023, vybrali na ,,chatu Ondrej“ , kde si okrem  horúceho slniečka užívali znova krásy prírody. Vyskúšali si vytvoriť jednoduché obydlie z toho, čo našli okolo seba. Celkom sa im to aj podarilo. J

          • Stretnutie s primátorom

          • Vo štvrtok, 18.5.2023, sa všetci zamestnanci Základnej školy Veľké Bielice stretli na neformálnom stretnutí s primátorom mesta Jozefom Božikom a jeho zástupcom Vladimírom Karáskom. Diskutovalo sa o aktuálnych problémoch, ktoré trápia nielen našu školu, ale aj celý región.   Ďakujeme za návštevu.

          • Exkurzia Martin

          • V utorok (16.5.) sa exkurzie v Martine zúčastnila Cirkevná základná škola Jána Krstiteľa a ZŠ Veľké Bielice. Prednáška bola v II. budove Matice slovenskej s pánom predsedom Matice slovenskej JUDr. Mariánom Gešperom - prednáška na tému Bernolákovci - národné obrodenie - Štúrovci. Pán predseda od začiatku zapájal študentov do prednášky a aktívnych študentov následne ocenil knižnou publikáciou. Každý študent dostal publikáciu “ Odkaz štúrovskej generácie” Prednáška trvala 90 minút.

            Po prednáške sa žiaci s pánom predsedom presunuli cez Memorandové námestie okolo I. slovenskéjo gymnázia presunuli do I. budovy Matice slovenskej - literárne múzeum, kde bola exkurzia s odbornou lektorkou. Výstava v literárnom muzeu zachytáva vývin slovenskej literatúry v období búrlivých spoločensko-politických zmien, rozpadu Rakúsko-Uhorskej monarchie a vzniku prvej Česko-Slovenskej republiky, v období svetovej hospodárskej krízy a nastupujúceho fašizmu v Európe. Po exkurzii v literárnom múzeu sa presunuli na Národný cintorín. 

          • Naši úspešní riešitelia

          • Dnes si naši žiaci prevzali diplomy a vecné ceny za úspech ktorý dosiahli v jednotlivých súťažiach. 

            Lukáš Vavro (3.A) - 1. miesto v okresnom kole Pytagoriády, kategória P3.

            Vanessa Dojčanová (5.A) - 1. miesto v okresnom kole Pytagoriády, kategórie P5.

            Andrej Gvot (6.A) - 3. miesto v Matematickej olympiáde, kategórie Z6.

            Vivien Poláková (7.A) - 1. miesto v okresnom kole Biologickej olympiády, kategórie D.

            Srdečne blahoželáme.

          • Športová akadémia Mateja Tótha

          • Aj naša škola je súčasťou celonárodného programu olympijského víťaza Mateja Tótha. 

            Od novembra 2022 tréneri O2 Športovej akadémie Mateja Tótha aktívne vedú našich žiakov k pravidelnému pohybu. Vďaka prepracovanej metodike sa žiaci zlepšujú po športovej, zdravotnej aj mentálnej stránke, a to všetko zábavným spôsobom plným hier a súťaží. Vďaka všeobecnej pohybovej príprave, majú naši žiaci v akadémii možnosť sa neskôr venovať akémukoľvek športu a budú naň dobre pripravení.

            Možno aj niektoré z našich detí sa raz stane olympijským víťazom, dnes im vďaka programu akadémie dávame túto šancu 😊.

          • Deň matiek

          • „ Materská láska! Ach, tá nepozná hraníc! Je ako fontána, ktorej prameň nikdy nevyschne.“ M. Gardiner

            Ľúbim kvety, ľúbim vtáčky, každú hračku maličkú.

            Ale najviac zo všetkého ľúbim svoju mamičku.

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí  všetkým mamám. Byť mamou je najkrajším poslaním každej ženy. Toto poslanie je krásne a náročné zároveň. Deň matiek je špeciálny deň povedať našim mamám, ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás robia.

            Deň matiek sme si na našej škole pripomenuli dňa 14. mája 2023 v kultúrnom dome vo Veľkých Bieliciach, Deti 1.- 4. ročníka pod vedením pani učiteliek a pani vychovávateliek spolu s našimi malými škôlkarmi z MŠ Topoľová pripravili slávnostný dojímavý program, ktorý pozostával z recitácie, spievania, tancovania ,scénky a hry na hudobných nástrojoch . Deti sa veľmi tešili a samozrejme pre mamičky a babičky to urobili s veľkou radosťou. Odmenou nám bol potlesk prítomných hostí a slová uznania a pochvaly, že hoci sú deti ešte malé, zvládli výkon na javisku na výbornú. Všetky mamičky a staré mamy odchádzali  v ten deň s kvietkom  dojaté a potešené prekrásnym programom. .Ďakujeme všetkým mamičkám za to, že ste.

          • Areál zdravia

          • Hlasovanie spustené, podporiť zaujímavý projekt je možné do 30. mája!

            V rámci Trenčianského samosprávneho kraja sme si požiadali o dotáciu z Participatívneho komunitného rozpočtu. Aj ty vieš rozhodnúť, aby sme uspeli.

            ​​​​​​​Hlasovanie je veľmi jednoduché. Celý postup je znázornený v následovnej infografike.​​​​​​​​​​​​​​

            Hlasovanie je absolútne zadarmo a bude to stáť iba minútku tvojho času.

            Ďakujeme veľmi pekne za každý jeden hlas.

          • Komunitné projekty 2023

          • Projekt 6

            Rada pre komunitný participatívny rozpočet mesta Partizánske v stredu 19. apríla 2023 na verejnom prerokovaní odobrila do verejného SMS hlasovania 18 návrhov komunitných projektov.

            O tom, ktoré komunitné projekty získajú podporu pre svoju realizáciu môžete rozhodnúť zaslaním SMS na číslo 6664 (Cena spätnej SMS je 0,50 eur.). Podporených bude prvých 10 projektov. Na to, aby bol projekt podporený, musí získať minimálne 50 SMS hlasov.

            Hlasovať môžete od 1. mája do 15. mája (vrátane) 2023.

            SMS má mať tvar PROJEKT medzera číslo projektu, tzn. hlasovacia SMS pre náš projekt bude mať tvar „PROJEKT 6“. Na veľkosti písmen nezáleží.

            Z jedného telefónneho čísla je možné za konkrétny projekt hlasovať iba raz, ale je možné hlasovať aj za všetky projekty. Hlasujúci môže dostať 4 druhy spätnej SMS správy:

            „Ďakujeme za Váš hlas pre komunitný projekt mesta Partizánske“ (spoplatnené 0,50 eur),

            „Ďakujeme, ale za daný projekt ste už hlasovali“ (ak sa hlasujúci pokúsi poslať ďalší hlas projektu, za ktorý už predtým hlasoval, táto SMS nie je spoplatnená),

            „SMS ste nenapísali správne. Skontrolujte jej správnosť a skúste to znova. Táto SMS nebola spoplatnená.“ (ak sa pri písaní SMS hlasujúci pomýli – nesprávne číslo, preklep v slove, chýbajúca medzera za slovom PROJEKT).

            „Uviedli ste nesprávne poradové číslo. Hlasujte na 6664 znova v tvare: PROJEKT 1-18“ (táto SMS nie je spoplatnená).

            Charakteristiku prpjektu si môžete pozrieť v priloženom dokumente:

            Oddychova_zona.pdf

          • Lesná pedagogika

          • Dňa 12. 5. 2023 sa naši štvrtáci  zúčastnili Lesnej pedagogiky v prekrásnom  prostredí  kaštieľa  Antonstal v Nemšovej. Už po 2. krát v tomto školskom roku mali možnosť využiť tento vynikajúci  projekt,  podporený mesto Partizánske, zameraný na hravé a náučné vedomosti o lese, lesných zvieratách a ochrane i dôležitosti lesa pre človeka. Pre žiakov už tradične, medzi rôznymi aktivitami,  bol pripravený aj výborný obed. Deťom sa lesná pedagogika veľmi zapáčila,  a preto lesným pedagógom i pánovi primátorovi naši  žiaci 4.A  aj s pani učiteľkou Mgr. Danielou Krištofovou zo srdca ďakujú.

          • Atletická súťaž

          • Dnes (12. mája) sme sa zúčastnili súťaže v ľahkej atletike na Základnej škole Rudolfa Jašíka. Našu školu reprezentovalo 9 žiakov.

            Z chlapcov to boli Timotej Lapin (9.A), Šimon Ciglian (9.A), Michal Homola (6,A), Šimon Prídavok (6.A) a Marián Páleš (6.A), z dievčat zas Sabina Hunková (6.A), Simona Gregušová (6.A), Sára Horváthová (6.A) a Vivien Poláková (7.A).

            Aj keď sme si nakoniec neodniesli žiadne ocenenie, boli sme v ťažkej konkurencii obstojní súperi. V rámci prvého rozbehu obsadil Šimon Ciglian prvé miesto v behu na 60 m a Vivien Poláková v prvom rozbehu po strhujúcom finiši na 800 metrovej trati napokon dobehla druhá. Naša štafeta chlapcov v behu 4x60 metrov v rozbehu skončila na treťom mieste. Stále platí, že nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Ďakujeme žiakom za dôstojnú reprezentáciu.

          • Slávik Slovenska

          • V piatok, 5. 5. 2023, sa pani učiteľka Ing. M. Zuzulová a 2 žiaci, zúčastnili okresného kola Slávik Slovenska 2023. Súťažili v 2 kategóriách, kde sme sa umiestnili nasledovne: 

            1. kategória (1.-3.ročník): 3. miesto - Hanka Hajasová (3.A)

            2. kategória (4.-6.ročník): 3. miesto - Šimon Prídavok (6.A)

            Obom súťažiacim srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v spievaní 🙂

          • Upracme si mesto

          • Tak ako každý rok tak aj tento sme sa zapojili do užitočnej akcie, UPRACME SI MESTO. Akcia je súčasťou aktivity ku Dňu Zeme. Decká si to užili a čo to aj poučili pozbierali množstvo odpadkov z nášho okolia. Keby sme sa všetci správali ohľaduplnejšie k našej Zemi, bola by krajším miestom pre život!!!

          • E-twinning - Deň Zeme

          • Žiaci z krúžku E-twinning: RRRRecycling si 22.4. pripomenuli Deň Zeme. A tak, ako sa na každý sviatok patrí, aj oni zaželali našej krásnej Zemi všetko najlepšie. Najprv vytvorili srdiečka zo starých vyradených kníh, do ktorých vložili svoje priania v angličtine, nahrali na video a vyšlo z toho spoločné video plné krásnych prianí.

            Mgr. Katarína Bodocká

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje