• Do nového roka s novým dizajnom

          • S novým rokom prichádzame s novým "responzívnym" dizajnom našej web stránky.

            Responzívny web alebo tiež responzívny web dizajn, zaisťuje, že sú stránky optimalizované pre rôzne druhy zariadení. To znamená, že sa dobre zobrazujú nie len na klasickom počítači, ale i na notebooku, mobilnom telefóne alebo tablete. Responzívny web rozpozná, na akom zariadení sa práve zobrazuje a aká je šírka jeho displeja, a podľa toho potom prispôsobí svoj obsah. Vďaka tomu sú stránky vždy prehľadné, zrozumiteľné a vyzerajú príjemne esteticky.

            Veríme, že sa Vám nový dizajn bude páčiť.

          • Vianočná pohľadnica

          • Centrum voľného času spolu s primátorom Mesta Partizánske vyhlásilo pre deti zo základných škôl v Partizánskom už II. ročník výtvarnej súťaže „Vianočná pohľadnica“. Cieľom súťaže bolo vytvoriť nápaditú a originálnu prácu s využitím tradičných výtvarných techník. Víťazná práca bude  následne slúžiť ako predloha pre vyhotovenie vianočnej pohľadnice primátora Mesta Partizánske.

            Do súťaže sa zapojili aj naši žiaci a máme nesmiernu radosť, že práve žiačka našej školy, Katarína Kováčiková (4.A), vytvorila víťazný návrh pohľadnice. Dnes jej osobne zablahoželali primátor mesta Jozef Božík spolu so svojim zástupcom Vladimírom Karáskom. Blahoželáme.

          • Imatrikulácie prvákov

          • Milou tradíciou na našej škole je, že prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako slávnostný a významný je pre nich aj akt prijatia za „veľkých“ žiakov, čiže imatrikulácia. Stretli sme sa dňa 1.12.2022 na chodbe našej školy.

            Na začiatku tohto slávnostného aktu si deviataci našej základnej školy, spolu s ich triednou pani učiteľkou, pripravili pre prvákov stanovištia. Na každom stanovišti boli pre prvákov pripravené rôzne zábavné úlohy a milá rozprávková bytosť. Aby boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť tieto úlohy za pomoci našich žiačok a žiakov z deviateho ročníka.

            Po splnení všetkých úloh prváci zložili slávnostný sľub a vypustili balóniky so svojim želaním. Potom nasledovalo samotné pasovanie prvákov. Pani riaditeľka každého prváčika slávnostne pasovala za žiaka našej školy. Keďže deti všetky úlohy splnili, boli odmenené milým darčekom.

            Na záver si deviataci, spolu s triednou učiteľkou prvého ročníka a spolu s prváčikmi, zatancovali.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Projekt spája generácie ľudí po celom Slovensku a stáva sa už milou vianočnou tradíciou Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastne domácnosti. Tak veríme, že sme aspoň takýmto spôsobom niekomu urobili radosť.

          • Vianočná pošta

          • Vianočná pošta od detí z 1.oddelenia ŠKD pre seniorov Centra sociálnych služieb Kysucké Nové mesto a zimné práce detí.

          • Exkurzia Hronsek a múzeum SNP Banská Bystrica

          • Dňa 7.12. 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili exkurzie do Hronseku a múzea SNP v Banskej Bystrici. V Hronseku mohli obdivovať krásu dreveného artikulárneho kostolíka, ktorý je zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V múzeu SNP sa žiaci bližšie zoznámili s históriou protifašistického odboja. Okrem interaktívnej expozície a vystavených predmetov dokumentujúcich boje prebiehajúce na našom území z obdobia 2. svetovej vojny, si žiaci vypočuli aj prednášku lektora múzea, ktorá ich veľmi zaujala.

          • Mikuláš

          • Tak ako už býva zvykom, aj tento rok, si na nás spomenul dobrý strýčko Mikuláš. Spolu s anjelmi a čertom našich žiakov trošku preverili, či sa učia, poslúchajú a tí to mali možnosť dokázať peknou básničkou alebo pesničkou... Veru, už sa nám to tu začína „zvianočnievať“... A práve teraz je ten čas v roku zamyslieť sa nad zmyslom týchto tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska... Milí naši žiaci, rodičia a učitelia. Želáme Vám, aby sa Vám v tomto predvianočnom zhone podarilo trošku spomaliť, myslieť viac jeden na druhého a spomenúť si na tých, ktorí potrebujú naše milé slovo, či chvíľku pozornosti. Užite si tieto vzácne chvíle v pokoji a s úsmevom na perách...

          • Veľtrh firiem

          • Dňa 29.11. sa na našej škole uskutočnil VEĽTRH FIRIEM, ktorým žiaci ukončili projekt vyhlásený MŠ SR na podporu organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu na rok 2022.  Žiaci predstavili aktivity, ktoré boli realizované v rámci projektu a zástupcovia jednotlivých žiackych firmičiek nás oboznámili s ich hospodárením a prácou vo firmičkách. Príjemným spestrením programu bola jedna z aktivít tohto projektu a to aktivita Školské divadielko, kde nám žiaci 5. a 7. ročníka zahrali rozprávku Stolček, prestri sa!

          • Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní

          • Už po druhýkrát sa naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili  žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i  rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 76,5 % (vstup 44%) Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))

          • Korčuliarsky kurz

          •  týždni od 7.11. 2022 do 11.11.2022 sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili korčuliarskeho kurzu. Na kurze si žiaci zdokonalili nie len svoje korčuliarske schopnosti, ale zažili aj veľa zábavy. Zahrali sa na golfistov, na vodičov, naučili sa ako správne separovať odpad a mnoho iného. Žiaci si na koncu kurzu odniesli svoj diplom, medailu a mnoho krásnych zážitkov.

          • Štvrtáci vo hvezdárni

          • Prvý decembrový deň  naši štvrtáci navštívili neďalekú mestskú Hvezdáreň v Malých Bieliciach. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých poznatkov o blízkom aj ďalekom Vesmíre od tých najskúsenejších v oblasti astronómie, pozorovali našu najbližšiu hviezdu – Slnko a prostredníctvom neho postrehli aj pohyb našej Zeme.  Za svoje vedomosti z prírodovedy, ktoré tu ukázali,  si odniesli do školy krásny  darček -  knihu o Vesmíre, ktorú určite budú s radosťou a nadšením čítať.  Ďakujeme !!!

          • TOP tím aplikovanej ekonómie u nás

          • Vo štvrtok 1.12. 2022 navštívili triedu 8.A členovia študentskej firmy Foren zo Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu. V rámci programu Finančnej gramotnosti sa prišli podeliť o svoje skúsenosti z našimi žiakmi. Odprezentovali nám svoj produkt a prezradili ako prebiehal proces tvorby fľaško-tašiek od samotného nápadu až po konečný predaj.

            Firma Foren získala ocenenie TOP tím Aplikovanej ekonómie. Ocenenie získali za svoj produkt ekologických fľaško-tašiek Dromting, ktoré vyrábajú z odpadových materiálov. Využívajú na ne hrdlá z použitých plastových fliaš a staré oblečenie. Ich firma získala aj niekoľko ocenení na 27. Veľtrhu podnikateľských firiem. Sme veľmi radi, že jeden z členov je náš bývalý žiak, Jakub Balla. Ďakujeme, a prajeme veľa úspechov v ďalšej kariére.

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje