• Upracme si mesto

          • Tak ako každý rok tak aj tento sme sa zapojili do užitočnej akcie, UPRACME SI MESTO. Akcia je súčasťou aktivity ku Dňu Zeme. Decká si to užili a čo to aj poučili pozbierali množstvo odpadkov z nášho okolia. Keby sme sa všetci správali ohľaduplnejšie k našej Zemi, bola by krajším miestom pre život!!!

          • E-twinning - Deň Zeme

          • Žiaci z krúžku E-twinning: RRRRecycling si 22.4. pripomenuli Deň Zeme. A tak, ako sa na každý sviatok patrí, aj oni zaželali našej krásnej Zemi všetko najlepšie. Najprv vytvorili srdiečka zo starých vyradených kníh, do ktorých vložili svoje priania v angličtine, nahrali na video a vyšlo z toho spoločné video plné krásnych prianí.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Stavanie mája M. Bielice

          • Dnes, v piatok (28.4.2023), naši žiaci obohatili kultúrny program v rámci stavania mája v mestskej časti Malé Bielice. Po slávnostnom príhovore primátora mesta Jozefa Božíka už nasledovalo vystúpenie žiakov z našej školy. Dievčatá, pod vedením Olinky Dvončovej, roztancovali prítomných divákov   tanečným vystúpením – roztlieskavačky. Talentovaní muzikanti, Šimon Prídavok (harmonika), Matúš Korenačka (klávesy) a Jakub Prídavok (saxofón), hrou na hudobné nástroje doprevádzali spevácke duo – Alžbetka Prídavková a Tomáško Korenačka.

            Veríme, že sme miestnych občanov potešili a tešíme sa na ďalšie kultúrne akcie.

          • Svetový deň recyklácie

          • Pri príležitosti Svetového dňa recyklácie (18.3.) si žiaci z krúžku E-twinning: RRRRecycling overili svoje schopnosti a znalosti v oblasti recyklácie.

            Zasúťažili si v rôznych disciplínach: hľadali recyklovateľný odpad v okolí školy, vyfarbili obrázky na tému recyklácie, prešli recyklačným bludiskom, naučili recyklovať gorilu Gusa, dokonca hľadali recyklovateľné predmety u nich doma. Vo všetkých disciplínach mohli žiaci získavať cenné body.

            Po absolvovaní všetkých disciplín a spočítaní bodov sa na 1. mieste umiestnila Sára Režová (3.A), na 2. mieste Katarína Kováčiková (4.A), na 3. mieste Lukáš Vavro (3.A). Na konci žiaci vytvorili svoj vlastný plagát, ale hlavne zažili kopec zábavy. Veď sa samy pozrite na videu a fotografiách.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Vesmír očami detí

          • Dňa 20.4.2023 sa v Mestskom múzeu Partizánske konalo vyhodnotenie výtvarných prác súťaže ,,Vesmír očami detí“. Naša žiačka, 8. ročníka, Kristínka Farbová  sa umiestnila vo svojej kategórii na veľmi  peknom 4. mieste a jej výtvarná  práca postúpila do celoslovenského kola. Kristínke srdečne gratulujeme k postupu a držíme palce.

          • Zápis prvákov

          • Zápis do 1. ročníka je jedným z dôležitých momentov v živote dieťaťa i rodiča. V dňoch 4. a 5. apríla 2023 sme v našej škole s nadšením privítali nové tváre budúcich prváčikov. Ukázali nám, čo všetko sa už v materskej  škole naučili, ako vedia pekne komunikovať a odpovedať na rôzne otázky.

            Svoju šikovnosť nám predviedli pri rôznych úlohách s číslami, geometrickými tvarmi, kockami, obrázkami či písmenkami. Ukázali tiež, ako vedia pekne kresliť, vyfarbovať, orientovať sa v priestore, či majú dobrú pamäť a vedia správne držať pastelku a pod. 

            Ďakujeme všetkým deťom, ktoré k nám zavítali, rodičom, za prejavenú dôveru k našej škole, ktorá  žiakom ponúka rodinnú pohodu, priateľskú atmosféru, pomocnú ruku, v každej situácii, kvalitné vzdelanie i množstvo zážitkov počas celého roka z rôznych školských i  mimoškolských akcií.

            Milí rodičia, tešíme sa na každého žiaka osobitne a budeme ich s láskou čakať v septembri - už ako žiakov – prváčikov.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Dňa 5. 4. 2023, teda posledný vyučovací deň pred veľkonočnými prázdninami, sme posledné hodiny využili na Veľkonočné tvorivé dielne s našimi žiakmi. Používali sa rôzne techniky nielen zdobenia vajíčok – lepenie vlny, servítková technika, maľovanie, lepenie plastelíny a zdobenie dekoratívnych detailov, ale aj ďalších ozdôb, ktoré nám pripomenuli sviatky jari. 

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 29. marca  2023  sa v Solčanoch  konalo diecézne (okresné) kolo Biblickej olympiády. Tento rok sa konal už 21. ročník. Za našu školu súťažili víťazi školského kola – žiaci Kristián Hollán (6.A), Šimon Prídavok (6.A) a Matúš Korenačka (5.A).

            Svoje štúdium Svätého písma krásne zúročili a umiestnili sa na 2. mieste. Žiaci si odniesli hodnotné ceny - Bibliu a knižku životných príbehov, tiež zážitok príjemnej atmosféry. Celému súťažiacemu tímu srdečne blahoželáme.

          • 78. výročie oslobodenia mesta

          • Počas tohto týždňa sme si pripomenuli 78. výročie oslobodenia mesta Partizánske. Pri tejto príležitosti mesto organizuje tradičné športové podujatie "Beh oslobodenia". Našu školu na spomínanej akcii reprezentovalo 31 bežcov. Vivien Polákovej, žiačke 7. ročníka, sa podarilo vybojovať vo svojej kategórii krásne 3. miesto. Po vyhodnotení športovej časti sa konala slávnostná spomienka na Námestí SNP. K jej peknému priebehu taktiež prispeli žiaci našej školy. Deviatačky Natália Hubková, Paulína Dragulová a Lea Kellnerová predniesli básne a slávnostný prejav. Následne sa zhromaždenie presunulo k pomníku uprostred námestia, kde si prítomní uctili pamiatku padlých v druhej svetovej vojne.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dnes, t.j. v stredu 29. 3. 2023, sa konalo okresné kolo vo florbale, kde sa zúčastnilo celkovo 10 družstiev. Medzi nimi aj družstvo našich žiačok. Naše dievčatá reprezentovali školu zo všetkých síl a naberali tak skúsenosti na budúci rok. Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Čitateľský maratón

          • Dnešné popoludnie (29.3.2023) sme trávili v našom oddelení akciou zvanou, "Čitateľský maratón". Detičky mali za úlohu v časovom intervale prečítať čo najlepšie a najrýchlejšie príbeh. Táto aktivita je pre deti motiváciou k čítaniu, aby ich knihy bavili a aby vedeli aké je čítanie dôležité a učí nás mnoho veciam, rozvíja fantáziu. Výhercom srdečne gratulujeme.

            Ďakujeme za ochotu a čas aj pani riaditeľke a pani zástupkyni, ktoré prijali naše pozvanie a boli čestnými členmi v Našej porote.

          • Výroba tulipánov v ŠKD

          • Deti z 1.oddelenia ŠKD vytvorili dnes (27.3.2023) tulipán pre pani učiteľku k zajtrajšiemu sviatku. Sviatok učiteľov totiž pripadá na 28. marec. V tento deň sa narodil český pedagóg, filozof, spisovateľ a teológ Ján Amos Komenský so slovenskými koreňmi (28.3.1592-15.11.1670).

          • Rozprávkovo-vedecké popoludnie

          • "Kedysi dávno-pradávno bolo raz jedno kráľovstvo a v ňom nádherný kráľovský zámok. Na zámku žil kráľ so svojou kráľovnou. Kráľovnej sa onedlho narodila malá princeznička, ktorá mala ružové líčka, a tak jej dali meno Šípová Ruženka...".

            Takto, ako po iné roky aj teraz sa dňa 23.3.2023 začínalo rozprávkovo-vedecké popoludnie v našej škole, kde sme privítali budúcich prvákov a ich rodičov v rozprávke o Šípovej Ruženke a v bádateľskej rozprávke v úlohe vedcov. Priestory školy sa zmenili na kráľovstvo a všetkých prítomných sme naladili na čarovnú rozprávku, v ktorej budúci prváci museli na jednotlivých stanovištiach zvládnuť rozprávkové úlohy.

            Šikovní predškoláci sa cez spiace kráľovstvo plné rozprávkových aktivít stali súčasťou jej deja. Určovali hlavné postavy, vedeli dorozprávať dej rozprávky, čítali, písali písmenká, skladali puzzle a zahrali sa na sudičky a princov. Pohybovými schopnosťami sa museli dostať cez hustý les zložený z geometrických útvarov a dostať sa až do zámku obrasteného ružami a tŕním, kde na nich čakala spiaca Ruženka a jej komorné. Našim malým deťom sa zázračnou paličkou podarilo zobudiť spiacu Ruženku, ktorá otvorila oči a radostne ich privítala. Ich šikovné ručičky sme si overili pri strihaní, kreslení a lepení Šípovej Ruženky.

            Na záver navštívili naše "laboratórium", v ktorom si deti vytvorili chromatický papier, skúmali prečo sa olej neponorí do vody, prečo sa nikdy mlieko nespojí so saponátom a že magnet dokáže urobiť veľké divy aj keď ho dáme pod papier. Tiež im veľkí žiaci z 2.stupňa ukázali ako had zvlieka kožu, že sa šiška vo vode zatvorí a naučili sa, že existujú aj organizmy, ktoré nevidíme voľným okom, ale len pod mikroskopom. A samozrejme k rozprávkovo-vedeckému popoludniu patria aj sladkosti, koláčiky s občerstvením pre deti a ich rodičov. Domov si odnášali darčeky,  ktoré im toto zaujímavé popoludnie bude ešte dlho pripomínať.

            Spokojní a usmiati plní zážitkov a dojmov z krásneho popoludnia odchádzali NAŠI NOVÍ BUDÚCI PRVÁCI!

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje