• Lyžiarsky kurz - 4. deň (14.02.2024)

          • V stredu nás v lyžiarskom stredisku privítalo prekrásne slnečné počasie. 🌤️ Tento deň sme sa preto rozhodli využiť naplno a lyžovali sme od 9:00 do 13:00. Všetci účastníci kurzu si pobyt na svahoch vychutnali a v zdraví a so širokým úsmevom na tvárach sme sa bezpečne vrátili na ubytovanie. 😊 Škoda sa rozpisovať viac, nádherné fotky hovoria za všetko...

          • Lyžiarsky kurz - 3. deň (13.02.2024)

          • V utorok sme na svahoch lyžiarskeho strediska Ždiar - Strednica strávili takmer tri hodiny. Všetci žiaci si vynikajúco zalyžovali a naši začiatočníci spravili ďalšie kroky k tomu, aby sa z nich čoskoro stali plnohodnotní lyžiari... 😊 Poobede žiakov čakal oddychový program v neďalekej Tatranskej Lomnici. Účastníci lyžiarskeho kurzu sa mohli oboznámiť s históriou a prírodným i nerastným bohatstvom nášho najstaršieho národného parku v Múzeu TANAP-u. 🦅 🌲 V Tatranskej Lomnici tiež navštívili Múzeum histórie lyžovania, v ktorom spoznali dejiny tohto krásneho športu. ⛷️ Oddych pokračoval následne aj na ubytovaní. Žiaci, ktorí mali záujem, mohli zrelaxovať v hotelovom wellness. 🏊

          • Lyžiarsky kurz - 2. deň (12.02.2024)

          • Počas rána sme pozorne sledovali všetky dostupné predpovede počasia na internete. Nakoniec sme sa predsa len rozhodli vyraziť do strediska Ždiar-Strednica... A neoľutovali sme! 🙂 Hneď na úvod sa nám podarilo vybaviť požičanie lyžiarskej výstroje a mohlo sa lyžovať. Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín podľa úrovne ich lyžovania. Začiatočníci zvládli prvé pohyby na lyžiach, základný zjazdový postoj, brzdenie a na záver aj jazdu na vleku. 🙂 Aj pokročilejší lyžiari zdokonalili svoje športové zručnosti a všetci sme si dobre zalyžovali. Po návrate na ubytovanie nás čakal zaslúžený oddych. 😊

          • Lyžiarsky kurz - 1. deň (11.02.2024)

          • Prvý deň lyžiarskeho kurzu sa niesol v duchu presunu na ubytovanie. Upršané počasie sa na na chvíľku upokojilo, a tak sme si mohli vychutnať peknú prechádzku vo Vysokých Tatrách, v Starom a Novom Smokovci. 🙂 V podvečerných hodinách žiaci absolvovali aj prvý teoretický blok lyžiarskeho kurzu. Oboznámili sa s Bielym kódexom, čiže s pravidlami bezpečného správania sa na zjazdovkách, preskúmali mapu strediska a jednotlivé zjazdovky a pozreli si prvé inštruktážne video. 🙂 Večer žiaci strávili pri spoločenských hrách a dobre sa zabavili.

          • "Polročné" kino

          • Tento rok prvýkrát neboli. Reč je o polročných prázdninách, ktoré boli zrušené. Žiaci si tak po náročnom období polročnej klasifikácie nemohli užiť aspoň deň voľna. Preto sme dopriali žiakom na našej škole voľnejší deň strávený v kine. Pukance, uvoľnenie a kultúrny zážitok si vychutnali pri francúzskom rodinnom filme Bella a Sebastián: Nová generácia (2022). Aspoň takáto odmena za polročné vysvedčenie.

          • Karneval

          • Karneval je časom radosti, veselosti a osláv. Vyjadruje nezávislosť a slobodu. Je tiež dôležitou súčasťou kultúrnych tradícií a dedičstva viacerých komunít. Dnešný karneval v ŠKD priniesol nielen zábavu ale aj množstvo zaujímavých a originálnych kostýmov. Veď posúďte sami.

          • Súťaž pre štvrtákov - Príroda plná vedomostí

          • Aj tento rok 6.2.2024 sa vo hvezdárni v Partizánskom už tradične konala pre žiakov 4. ročníka súťaž "Príroda plná vedomostí". Na súťažiacich čakali 3 kolá otázok z učiva prírodovedy ale aj otázky, ktoré otestovali vedomosti žiakov z oblasti prírodných javov súvisiacich s vesmírom. Žiaci rozdelení na dvojčlenné družstvá si tak osvojili okrem individuálnych znalosti aj spoluprácu v tíme.

            Najlepšou dvojicou v silnej konkurencii sa stali práve naši žiaci Lukáško Vavro a Samko Godál zo 4. A, ktorí sa umiestnili na krásnom 1. mieste. Srdečne blahoželame k tomuto umiestneniu a ako triedna pani učiteľka som veľmi hrdá na svojich žiakov!

            text a foto: A. Balášková

          • Predškoláci na návšteve v našej škole

          • V utorok 30.1. 2024 sa na našich chodbách ozýval džavot detí ešte viac ako inokedy. V rámci spolupráce Základnej školy s MŠ Topoľová vo Veľkých Bieliciach nás prišli pozrieť naši predškoláci so svojimi pani učiteľkami E. Hullmanovou a I. Olachovou. Veľmi sme sa na nich tešili.

            Hneď vo vestibule ich privítala pani učiteľka Mgr. Alena Balášková. Škôlkari neprišli však iba na „pozeračky“, ale aj trochu podučiť sa. Budúci prváci si prezreli priestory našej školy. Počas tejto milej návštevy si najskôr prezreli počítačovú učebňu a vyskúšali si prácu pri počítači. S nadšením obdivovali triedy a chodby s výzdobou. Potom sa presunuli medzi štvrtákov na hodinu čítania. Štvrtáci im prečítali rozprávku o Lese a spoločne so škôlkarmi si rozprávali o význame lesov pre život človeka.

            Pre rozvoj reči je potrebný zdravý sluch, intelekt, správna výslovnosť v domácom prostredí, komunikácia  tvárou v tvár, a preto predškoláci pani učiteľkám a žiakom ukázali svoju šikovnosť. Určovali obrázky, poznávali písmenká, určovali hlásky a slabiky. Dokázali, že sú pripravení začať školskú dochádzku. Usmiate tváričky detí vyjadrovali spokojnosť a radosť, preto veríme, že sa im u nás páčilo. Od štvrtákov za odmenu dostali veľmi milý darček- chobotničku , ktorú pre nich urobili s veľkou láskou na hodine pracovného vyučovania. Aj štvrtákom bude tento zaujímavý deň pripomínať kľúčenka, ktorou ich obdarovali pani učiteľky zo škôlky.

            Na všetkých budúcich prvákov sa úprimne tešíme a veríme, že práve v našej škole budú rozvíjať svoje nadanie!

            foto a text: A. Balášková

          • Projekt Európskej kvality

          • Žiaci krúžku E-twinning boli minulý rok veľmi usilovní. Pravidelne nás informovali o svojich zaujímavých aktivitách formou videí, fotografií alebo nástenky.

            Aktivity porota organizácie e-twinning ohodnotila ešte minulý rok známkou Národnej kvality. Vyznamenanie ich posunulo medzi najlepšie projekty Európy, kde následne dosiahli aj Ocenenie Európskej kvality projektu.

            Žiakom vedúca krúžku Mgr. Katarína Bodocká rozdala nielen sladkú odmenu, ale zaslúžili si aj certifikáty o účasti na tomto oceneniami ovenčenom projekte.Žiakom srdečne gratulujeme.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 25.1.2024 sa na našej škole konalo školské kolo súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko.

            Výsledky sú nasledovné:

            V I. kategórii (žiaci 2. a 3. ročníka)

            1. miesto - neudelené

            2. miesto - Sofia Dobrucká (2.A)

            3. miesto - Barbora Šútorová (2.A)

            V II.kategorii (žiaci 4. a 5. ročníka)

            1. miesto - Lukáš Vavro (4. A)

            2. miesto - Denis Kováčik (5. A)

            Výhercom blahoželáme a postupujúcemu do okresného kola L. Vavrovi budeme držať palce!

            foto a text:A.Balášková

          • Dokorčuľované!

          • Počas 3. januárového týždňa sa aj  naši prváci zúčastnili korčuliarskeho kurzu, pod vedením profesionálnych hokejových trénerov v našom meste.

            Deti si tento týždeň náramne užili. Niektoré deti sa zdokonalili, iné sa naučili udržať na ľade a potupne korčuľovať. Každý deň ich čakalo aj množstvo zábavy v podobe  rôznych hier, ktoré im pripravovali tréneri.

            Kurz korčuľovania prváci úspešne zvládli a verím, že sa budú tešiť aj na ďalší. Za svoju šikovnosť si odniesli diplom, medailu a veľa pekných zážitkov.

            Mgr. D.Krištofová

          • Zimná olympiáda v ŠKD

          • Aj napriek tomu, že vonku sneh nemáme, deti aj tak súťažili  a precvičili si svoje zručnosti a vedomosti o zimných športoch.

          • Od Viedne k Štúrovcom

          • 20. decembra 2023 si žiaci našej školy pozreli divadelné predstavenie s názvom Od Viedne k Štúrovcom. Divadelno-šermiarska kumpánia Via Historica ponúkla zaujímavý, zábavný a poučný pohľad do našej histórie. Žiaci si predstavenie užili.

          • Kresťanské tradície a zvyky v adventno – vianočnom období

          • Koledy

            Slovensko bol od nepamäti spevavý národ, ktorý má bohatstvo  piesní  nesúce odkaz viery a ľudskosti. Obdobia sviatkov mali svoju duchovnosť a vytvorili sa vzácne tradície plné pretrvávajúcich hodnôt. Piesne poukazovali na to,  čo má v živote zmysel. Zvyky formovali vzájomné medziľudské vzťahy a prinášali radosť. V období adventu sa ľudia pripravovali na vianočné sviatky  piesňami -  koledami .

            Tento rok medzi nás na hodiny NBV zavítala rehoľná sestra Bernarda – Janka Matláková  z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa so svojou čarovnou harmonikou a vianočnými piesňami a koledami .

            Jubileum - 800 rokov od vzniku  prvého živého Betlehema

            Pripomenuli sme si, že sv. František z talianskeho mesta Assisi zhotovil prvý živý Betlehem. Takto vznikla krásna rodinná tradícia prípravy betlehemských jaslí v dňoch pred Vianocami, ale aj zvyk vystavovať ich na pracovisku, v školách, nemocniciach, väzeniach a na námestiach.

            Počas adventu si mladší žiaci pripravili Betlehemské jaskynky s malým  Jezuliatkom. Pán farár Mgr. Roman Skladaný požehnal všetky prinesené Betlehemy,  ako vyvrcholenie  vianočného programu .

            Vianočný príbeh

            Starší žiaci zdramatizovali a zahrali príbeh putovania svätej  rodiny a samotné udalosti narodenia Pána Ježiša. Vystúpili  počas vianočného programu v škole a  večer v Kultúrnom dome vo Veľkých Bieliciach.

            Spoločne sme v príjemnej atmosfére načúvali, spievali a  učili sa tajomstvu prichádzajúcich Vianoc. Betlehem nám podáva lekciu pokory, lásky a skromnosti. V srdciach žiakov zostala hlboká stopa, ktorá zachová vzácny  odkaz ďalším generáciám.

            Všetkým účinkujúcim a pomáhajúcim patrí veľké poďakovanie.

            Text : Mgr. Peterová Katarína  – rehoľná sestra Blandína SDR, učiteľka NBV

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Aj tento rok sme sa zapojili do úžasnej akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Žiaci doniesli veľké množstvo vecí, ktoré sú pre niektorých bežné, no nie každý si ich môže dovoliť. Spolu sme naplnili až 28 škatúľ. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje