• Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní

          • Naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili  žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i  rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť  základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 78% (vstup 56%). Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))

          • Chochuliada

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chochuláda.

            Dňa 6.júna 2022 sa konal už 37. ročník ľahkoatletických pretekov pod názvom ,,Memoriál Jána Chochulu." Je tejto športovej súťaži si majú možnosť žiaci, I. stupňa základných škôl okresu Partizánske, zmerať navzájom sily v disciplínach ako sú : skok do diaľky z rozbehu, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, beh rýchly aj vytrvalostný, či spolupráca tímu v štafete. Našu školu najlepšie reprezentovala a diplom za 1. miesto v hode kriketkou získala: Tanya Miriam Tomčániová. Za výtvarnú súťaž ,,Najlepší vyhráva“ v tento deň dostali diplomy: 2. miesto: Kristína Emma Masárová 3. miesto: Laura Harantová Ďakujeme a gratulujeme!!!

          • Škola bontonu

          • Škola bontonu - taký názov má predstavenie, ktoré naším žiakom prezentovala historicko - umelecká spoločnosť Bojník. Predstavenie sa nieslo v duchu kultúry, slušného správania, zásad správneho stolovania. 

            Aktérmi podujatia boli aj naši žiaci, ktorí si vyskúšali ukážky slušného zdravenia sa, komunikácie, podanie rúk, správania sa v reštaurácií. Pobavila nás aj súťaž deviatakov vo viazaní kravaty.
            Toto podujatie bolo zaplatené z financií ZRPŠ ako darček pre žiakov k MDD. 

          • Pasovanie druhákov za čitateľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie druhákov za čitateľov.

            Žiaci 2. A sa stali čitateľmi mestskej knižnice v Partizánskom. Po pandemickom období sme prijali pozvanie od pracovníčok mestskej knižnice na slávnostné pasovanie za čitateľov knižnice. Samozrejme deti museli zložiť slávnostný sľub, a potom už pani riaditeľka knižnice zablahoželala všetkým vzorným čitateľom. Po tomto slávnostnom ceremoniály sa druháci hrali rôzne hry s pani knihovníčkami a hrnuli si vybrať tú svoju knižku na čítanie. Niektoré deti sa pustili do prezerania encyklopédií, iní zasa siahli po pekne ilustrovanej rozprávkovej knihe. Po pekných chvíľach v knižnici sme náš deň zakončili návštevou v cukrárni, kde si deti pochutnali na sladkých dobrotách. Ostáva už len veriť, že si naši noví malí čitatelia obľúbia knihy a knižnica sa pre nich stane miestom, kam sa budú radi vracať. Foto: S. Čanigová text: Mgr. A. Balášková

          • Lesná pedagogika pre štvrtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika pre štvrtákov.

            Dňa 9.mája sa naši štvrtáci mali možnosť vzdelávať trochu inak ako ostatní. Mesto Partizánske im zabezpečilo zážitkové vzdelávanie v kaštieli Antonstal v Nemšovej, kde na nich okrem výborného odeda čakalo množstvo zaujímavých aktivít a vzdelávacích stanovíšť, ktoré im pripravili lesný pedagógovia. Deti mali možnosť sa vžiť do role lesného zvieraťa, mali možnosť si vyskúšať aké to je , pohybovať sa v lesnom teréne v tme , cez noc, orientovať sa iba podľa zmyslov ako napr. vôňa , čuch, sluch. Naučili sa, ako sa správne starať o les, ako ho chrániť , prečo je les dôležitý. Všetkým deťom chceme teraz odkázať, aby les chránili, lebo bez neho nie je život.!!! Hlavne pre množstvo kyslíka , ktoré stromy produkujú a predovšetkým pre vodu, ktorú les dokáže zadržať a tá je pre človeka nevyhnutná. Samozrejme ďalej sú to predmety dennej potreby, ktoré les ponúka a málo kto si z nás uvedomí, na ,,čom“ každý deň sedí, na ,,čom“ píše, do ,,čoho“ píše a pod. Zážitok z tohto dňa bude v našich štvrákoch navždy a to podstatné, by si mali uvedomiť všetci. Les je pre nás nevyhnutný, dôležitý a preto ho treba chrániť a starať sa o neho. Obrovská vďaka patrí mestu Partizánske a pánovi primátorovi za tento darček pre štvrtákov nášho mesta. Ďakujeme!!!! Mgr. D.Krištofová a žiaci štvrtého ročníka.

          • Anglický týždeň

          •  

            2.5.2022 - 6.5.2022  na našej škole prebiehal Anglický týždeň. Anglický lektor Andrew si pre našich žiakov pripravil veľa zaujímavých aktivít. Bol to týždeň plný hier, zábavy a konverzácie. Naši žiaci si to užili a určite sa aj niečo nové naučili. :))

          • DEŇ MATIEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MATIEK.

            „ Je milá a nežná

            ako jarný kvet,

            čo snežienkou ho voláme.

            Je dobrá a krásna

            ako rozprávka,

            čo osvieži nás po ráne.“

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Deň matiek je špeciálny čas povedať našim mamičkám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu lásku a vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili. Na tento sviatok sme nezabudli ani my na našej škole a vyrobili sme pre svoje mamy pozdravy s milým blahoželaním.

            „Materská láska! Ach, tá nepozná hraníc! Je ako fontána, ktorej prameň nikdy nevyschne.“

            M. Gardiner

          • 22. apríl- Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 22. apríl- Deň Zeme .

            Aj na našej škole si vážime planétu Zem, a preto sme sa tiež zapojili do 52. ročníka Dňa Zeme rôznymi aktivitami. Žiaci na 1. stupni si pozreli rôzne krátke dokumenty a v rámci akcie Náš guľatý svet kreslili rôzne pekné prírodné motívy kriedou na tabuľky. Svojimi aktivitami sa zapojili aj deti v ŠKD. Na 2. stupni sme sa zas venovali odpadu a jeho triedeniu, v kvíze sme zisťovali svoju ekostopu, vytvárali stromy s činnosťami, ktorými pomáhame Zemi my sami a na záver jej každý žiak napísal odkaz s poďakovaní, prosbou či želaním. Tým spoločným je, aby každý deň bol dňom Zeme!

          • Uvoľnenie opatrení v školách a školských zariadeniach v súvislosti s COVID-19

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

             

            O ďalších zmenách Vás budeme informovať.

             

          • Matematická súťaž KLOKAN

          • Tento školský rok sa naši žiaci I. stupňa zúčastnili medzinárodnej matematickej súťaži pre žiakov základných a stredných škôl KLOKAN. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n.o. Dnes 11. apríla 12 žiakov 1.- 4. ročníka riešili zaujímavé a rôznorodé úlohy. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili, chcú si rozvíjať a nadobúdať nové skúsenosti a vedomosti z matematiky. Držíme Vám palce!

          • 7. apríl - Svetový deň zdravia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 7. apríl - Svetový deň zdravia.

            7.4. je svetový deň zdravia (WHO), ktorý sa oslavuje od roku 1950. V rámci tohto dňa sme si v našej škole spolu s deťmi zhotovili pyramídu zdravej výživy, vypočuli v školskom rozhlase reláciu, zacvičili relaxačné cvičenia a zašportovali na hodinách telesnej výchovy a športu. Uvedomujeme si, že zdravý životný štýl a ochrana telesného a duševného zdravia žiakov sú základnou podmienkou zdravého vývinu detí. Preto hlavným cieľom tohto dňa bolo zdôrazňovanie významu vybranej problematiky, mobilizácie k riešeniu aktuálnych problémov a podnietenie k vyššej zodpovednosti za ochranu zdravia jednotlivca a spoločnosti, a tým k zlepšeniu kvality života zdravia človeka.

          • Zápis do prvého ročníka

          •       Zápis do 1. ročníka je jedným z dôležitých momentov  v živote dieťaťa i rodiča. Naša škola ponúka žiakom rodinnú pohodu, priateľskú atmosféru, pomocnú ruku, kvalitné vzdelanie i množstvo zážitkov z mimoškolských akcií. Tešíme sa na každého žiaka osobitne a sme radi za prejavenú dôveru našich rodičov.

                  Budúci prváci nám, na zápise, radi predviedli svoju šikovnosť pri rôznych úlohách s číslami, geometrickými tvarmi, či písmenkami. Ukázali, ako vedia pekne kresliť, komunikovať a odpovedať na rôzne otázky. Prajeme im radosť z nových zážitkov, ktoré ich budú čakať  v septembri v našej škole. My sa už samozrejme veľmi tešíme !

            (Foto, text: Mgr.D. Krištofová)

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje