• Okresné kolo vo florbale

          • Dnes, t.j. v stredu 29. 3. 2023, sa konalo okresné kolo vo florbale, kde sa zúčastnilo celkovo 10 družstiev. Medzi nimi aj družstvo našich žiačok. Naše dievčatá reprezentovali školu zo všetkých síl a naberali tak skúsenosti na budúci rok. Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Čitateľský maratón

          • Dnešné popoludnie (29.3.2023) sme trávili v našom oddelení akciou zvanou, "Čitateľský maratón". Detičky mali za úlohu v časovom intervale prečítať čo najlepšie a najrýchlejšie príbeh. Táto aktivita je pre deti motiváciou k čítaniu, aby ich knihy bavili a aby vedeli aké je čítanie dôležité a učí nás mnoho veciam, rozvíja fantáziu. Výhercom srdečne gratulujeme.

            Ďakujeme za ochotu a čas aj pani riaditeľke a pani zástupkyni, ktoré prijali naše pozvanie a boli čestnými členmi v Našej porote.

          • Výroba tulipánov v ŠKD

          • Deti z 1.oddelenia ŠKD vytvorili dnes (27.3.2023) tulipán pre pani učiteľku k zajtrajšiemu sviatku. Sviatok učiteľov totiž pripadá na 28. marec. V tento deň sa narodil český pedagóg, filozof, spisovateľ a teológ Ján Amos Komenský so slovenskými koreňmi (28.3.1592-15.11.1670).

          • Rozprávkovo-vedecké popoludnie

          • "Kedysi dávno-pradávno bolo raz jedno kráľovstvo a v ňom nádherný kráľovský zámok. Na zámku žil kráľ so svojou kráľovnou. Kráľovnej sa onedlho narodila malá princeznička, ktorá mala ružové líčka, a tak jej dali meno Šípová Ruženka...".

            Takto, ako po iné roky aj teraz sa dňa 23.3.2023 začínalo rozprávkovo-vedecké popoludnie v našej škole, kde sme privítali budúcich prvákov a ich rodičov v rozprávke o Šípovej Ruženke a v bádateľskej rozprávke v úlohe vedcov. Priestory školy sa zmenili na kráľovstvo a všetkých prítomných sme naladili na čarovnú rozprávku, v ktorej budúci prváci museli na jednotlivých stanovištiach zvládnuť rozprávkové úlohy.

            Šikovní predškoláci sa cez spiace kráľovstvo plné rozprávkových aktivít stali súčasťou jej deja. Určovali hlavné postavy, vedeli dorozprávať dej rozprávky, čítali, písali písmenká, skladali puzzle a zahrali sa na sudičky a princov. Pohybovými schopnosťami sa museli dostať cez hustý les zložený z geometrických útvarov a dostať sa až do zámku obrasteného ružami a tŕním, kde na nich čakala spiaca Ruženka a jej komorné. Našim malým deťom sa zázračnou paličkou podarilo zobudiť spiacu Ruženku, ktorá otvorila oči a radostne ich privítala. Ich šikovné ručičky sme si overili pri strihaní, kreslení a lepení Šípovej Ruženky.

            Na záver navštívili naše "laboratórium", v ktorom si deti vytvorili chromatický papier, skúmali prečo sa olej neponorí do vody, prečo sa nikdy mlieko nespojí so saponátom a že magnet dokáže urobiť veľké divy aj keď ho dáme pod papier. Tiež im veľkí žiaci z 2.stupňa ukázali ako had zvlieka kožu, že sa šiška vo vode zatvorí a naučili sa, že existujú aj organizmy, ktoré nevidíme voľným okom, ale len pod mikroskopom. A samozrejme k rozprávkovo-vedeckému popoludniu patria aj sladkosti, koláčiky s občerstvením pre deti a ich rodičov. Domov si odnášali darčeky,  ktoré im toto zaujímavé popoludnie bude ešte dlho pripomínať.

            Spokojní a usmiati plní zážitkov a dojmov z krásneho popoludnia odchádzali NAŠI NOVÍ BUDÚCI PRVÁCI!

          • Medzinárodný deň šťastia

          • Dnes (22.3.), okrem toho, že naši deviataci písali Testovanie T9, sa oslavuje sviatok jednej vzácnej tekutiny- Svetový deň vody. Ostatní žiaci boli aj za nich v rámci riaditeľského voľna  doma a možno ráno pokračovali vo včerajšom Svetovom dni zdravého spánku 🙂Všetci spoločne sme si ale v pondelok 20.3. spríjemnili Medzinárodný deň šťastia aktivitou od našich jazykárov. Deti si cez prvú hodinu v duchu  "Nalaďme sa spolu pozitívne, nech máme už od rána krajší deň" v triedach spísali všetky slová, ktoré pre nich predstavujú šťastie. Ako to dopadlo, si teraz môžu každý deň pozrieť na dolnej chodbe na našej  „nástenke šťastia“. 🙂

          • Beniakove Chynorany

          • Okresné kolo recitačnej súťaže

            Vo štvrtok 16.3.2023 sa v Chynoranoch v ZŠ s MŠ V. Beniaka konalo okresné kolo v prednese poézie a prózy v troch kategóriach. Najlepší recitátori Lukáš Vavro, Tomáš Dojčan, Vanesa Dojčanová, Liana Horniaková a Karin Kopálová našu školu vzorne reprezentovali. Ďakujeme im za milú atmosféru a úsilie. Karin Kopálovej srdečne gratulujeme za krásne 3. miesto.

          • Malí turisti objavujú históriu

          • Po dlhšom čase sa konečne  ukázalo víkendové slniečko a tak sme sa s nadšením vybrali na túru. Náš cieľ bol letohrádok ,,Babylon“ v Brodzanoch. Deti s údivom pozerali na pozostatky krásneho letného sídla poslednej panej Brodzianského kaštieľa. Hádali sme spolu, ktorá časť slúžila na aký účel. Bola to spálňa? Kúpeľňa? Obývačka? Objavili sme aj tajnú chodbu spájajúcu kaštieľ s letohrádkom. Domov sme sa vrátili uchvátení aj z krásneho výhľadu nad Brodzanmi, opálení v tvári z jarného slniečka a plní zážitkov i vznikajúcich spoločných kamarátstiev menších i väčších detí na 1. stupni.

          • Oslava MDŽ na našej škole

          • 8.marec patrí neodmysliteľne k sviatkom, ktoré už tradične patria všetkým ženám. Naši žiaci  dnes milo prekvapili  všetky ženy pracujúce  v naše škole. Či to už boli pani učiteľky, pani vychovávateľky, pani asistentky,  pani kuchárky čí pani upratovačky. Všetky ženy v našej škole  dnes  dostali  krásne prekvapenie. Pripravili ho žiaci 3. ročníka  v ŠKD, v podobe farebných tulipánov, alebo ho nachystali nečakane v jednotlivých triedach svojim triednym  učiteľkám ich žiaci. Za všetky ženy, v našej škole,  patrí moje veľké ďakujem. Krásne MDŽ dámy!!! Máme úžasné deti !!!

          • Deň relaxu

          • Relaxáciu môžeme vnímať ako psychické a fyzické uvoľnenie. Je to najúčinnejší spôsob neutralizácie negatívnych účinkov stresového spôsobu života. Pri relaxácii dochádza k zmenám na telesnej aj duševnej úrovni.

            Dňa 24.02.2023 sme práve preto v rámci projektu "Urobme krok k lepšej budúcnosti" realizovali hodinu relaxu pre všetkých žiakov našej školy.  Žiaci aj učitelia mali  možnosť dozvedieť sa viac o tom:

            ·       čo je to relaxácia a aké formy a druhy relaxácie poznáme,
            ·       vyskúšali sami niektoré z foriem relaxačných techník,
            ·       Naučili sa správne dychové cvičenia a ich využitie,
            ·       vyskúšali si prvky arteterapie a muzikoterapie, - 2.stupeň
            ·       hudobno-slovnú imaginatívnu relaxáciu, - 1. stupeň

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje