• Beseda 4.A - Prechod na druhý stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda 4.A - Prechod na druhý stupeň.

            Žiaci 4.A mali dnes možnosť porozprávať sa s deviatakmi, ako to funguje na druhom stupni. Rozprávali sme sa spoločne o predmetoch, učiteľoch, triedach, písomkách... Naši štvrtáci boli tiež zvedaví, aký je "život deviataka" v škole. Na konci dostali od žiakov 9.A obálku s krásnou povzbudivou básňou.

          • Pevnosť Boyard

          • Posledné dni v škole bývajú pre žiakov plné súťaží, hier a zábavy. Jedným z nich bol aj utorok, kedy deti súťažili v hre "Pevnosť Boyard". Ich úlohou bolo zdolávať rôzne zadania, pri ktorých museli naplno využiť svoju šikovnosť, fantáziu, obratnosť a zručnosť. Za každú zdolanú prekážku dostali indíciu, vďaka ktorej mohli rozlúštiť správne heslo, ktoré im odomklo prístup k množstvu sladkostí. 

             

          • V piatok 10.6.2022 sme oslávili Deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album V piatok 10.6.2022 sme oslávili Deň rodiny.

            Zamestnanci a žiaci Základnej školy vo Veľkých Bieliciach, Rada školy, poslanci mestských častí Veľké Bielice, Malé Bielice, Návojovce a OZ Rodičia a priatelia školy pripravili kultúrno – športovo – spoločenské popoludnie pre všetkých, ktorí mali záujem sa zabaviť, podporiť našu školu, stráviť čas s priateľmi, zašportovať si, či ochutnať miestne špeciality. Ďakujeme všetkým, ktorí nám verili, že aj napriek nepriaznivému štvrtkovému počasiu akciu pripravíme a ochotne ponúkli svoju pomoc. Pozvanie prijal Mgr. Vladimír Karásek, zástupca primátora mesta Partizánske, ktorý vo svojom mene aj v mene pána primátora pozdravil a prihovoril sa všetkým prítomným. Veľké ďakujem patrí vystupujúcim žiakom z našej základnej školy a deťom z Materskej školy vo Veľkých Bieliciach a ich pani učiteľkám za kultúrny program, ktorý otvoril celé popoludnie. Zároveň ďakujeme obci Brodzany za zapožičanie pódia, na ktorom žiaci vystupovali. V druhej časti si rodinné tímy spoločne zašportovali. Športové disciplíny boli nenáročné a určené pre každého člena rodiny. Medzi vyhľadávané stanovištia patrila streľba zo vzduchovky (pripravili členovia VMČ Návojovce), ale aj hasičské auto, ktoré priviezli Veľkobielickí hasiči. Rodinné tímy boli odmenené medovníkovými medailami, ktoré boli nielen pekné a tematický zamerané, ale aj chutné. Tieto medaily pripravila pani Fischerová, za čo jej patrí veľké ďakujem. Každá oslava má aj svoje chuťovky. Na tej našej nechýbali sladké a slané maškrty od našich šikovných mamičiek, starých mám, ale aj zamestnancov školy. O chutný guláš aj kapustnicu sa postarali „starí páni“ – futbalisti pod taktovkou pána Minárika. Úspech mali aj palacinky, ktoré pripravoval náš bývalý žiak L. Valo. Ostatné chuťovky: placky, wafle, hot – dogy, nealko nápoje pripravili organizátori. Bez pomoci priateľov - dobrovoľníkov pri príprave jedál a nápojov by naša akcia nemala taký úspech – ďakujeme. Tretia časť popoludnia zaujala všetkých, ktorí majú radi hudbu a tanec. Tóny „Neznámeho klávesaka“ zneli do diaľky. Spoločne si zatancovali aj zaspievali žiaci, rodičia aj zamestnanci školy. Mladému hudobníkovi ďakujeme za vynikajúcu zábavu. Pekné popoludnie je za nami. Veríme, že všetci naň s úsmevom spomínate. Milí žiaci, rodičia, starí rodičia, priatelia našej školy veľmi pekne Vám ĎAKUJEME za Vašu podporu, pomoc, ústretovosť a ochotu. Sme radi, že spoločne môžeme tvoriť jednu veľkú rodinu.

          • Zippyho kamaráti a Kamaráti Jabĺčka

          • So žiakmi 1., 2. a 3. ročníka sme úspešne ukončili preventívne programy. V prvom ročníku bol realizovaný program Zippyho kamaráti a v 2. ročníku bol realizovaný preventívny program Kamaráti Jabĺčka. S každou triedou sme sa stretávali jedenkrát do týždňa. Spoločne sme sa venovali témam, ako sú napríklad:  pocity, komunikácia, riešenie konfliktov, straty a zmeny v živote, vytváranie a strata priateľstiev. Každý žiak dostal na konci diplom a ústne ocenenie za úspešné absolvovanie. Nechýbala ani sladká či slaná odmena.

          • Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní

          • Naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili  žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i  rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť  základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 78% (vstup 56%). Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))

          • Chochuliada

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chochuláda.

            Dňa 6.júna 2022 sa konal už 37. ročník ľahkoatletických pretekov pod názvom ,,Memoriál Jána Chochulu." Je tejto športovej súťaži si majú možnosť žiaci, I. stupňa základných škôl okresu Partizánske, zmerať navzájom sily v disciplínach ako sú : skok do diaľky z rozbehu, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, beh rýchly aj vytrvalostný, či spolupráca tímu v štafete. Našu školu najlepšie reprezentovala a diplom za 1. miesto v hode kriketkou získala: Tanya Miriam Tomčániová. Za výtvarnú súťaž ,,Najlepší vyhráva“ v tento deň dostali diplomy: 2. miesto: Kristína Emma Masárová 3. miesto: Laura Harantová Ďakujeme a gratulujeme!!!

          • Škola bontonu

          • Škola bontonu - taký názov má predstavenie, ktoré naším žiakom prezentovala historicko - umelecká spoločnosť Bojník. Predstavenie sa nieslo v duchu kultúry, slušného správania, zásad správneho stolovania. 

            Aktérmi podujatia boli aj naši žiaci, ktorí si vyskúšali ukážky slušného zdravenia sa, komunikácie, podanie rúk, správania sa v reštaurácií. Pobavila nás aj súťaž deviatakov vo viazaní kravaty.
            Toto podujatie bolo zaplatené z financií ZRPŠ ako darček pre žiakov k MDD. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje