• Upracme si mesto!

          • Aj tento rok sa naša Základná škola vo Veľkých Bieliciach zapojila do akcie Upracme si mesto. Skrášlili sme školský dvor, zbierali odpadky a pohrabali napadané lístie. Aj takýmto spôsobom sa učíme ako chrániť naše životné prostredie.

          • Beseda s pracovníčkami VÚB banky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s pracovníčkami VÚB banky.

            V rámci projektu finančnej gramotnosti "Stolček, prestri sa!" absolvovali žiaci 3. - 6. ročníka besedu s pracovníčkami VÚB banky. Pracovníčky ukázali deťom ochranné prvky na eurobankovkách, vysvetlili im systém pôžičiek, sporenia pre mladých. Zároveň diskutovali o možnostiach pripravenosti na krízové situácie.

        • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC (18.10.2022)
          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC (18.10.2022)

          • Milión detí sa modlí ruženec je dlhoročná iniciatíva, ktorá prebieha v rodinách, na školách, farnostiach a v komunitách po celom svete. Témou modlitbovej reťaze bola modlitba za jednotu a mier. Jej cieľom bolo povzbudiť deti, aby v ťažkých časoch dôverovali Bohu a našli v ňom oporu a stálosť. Zapojilo sa do nej množstvo žiakov našej školy. Ruženec sa pomodlili v rímskokatolíckom kostole vo Veľkých Bieliciach, ale i na hodinách Náboženskej výchovy. Pripojenie sa k celosvetovému spoločenstvu zanechalo v srdciach detí pocit spolupatričnosti, radosť a hlboký duchovný zážitok.

            „Detská modlitba ruženca má veľkú silu vyprosiť mier a jednotu v našich rodinách, v našej krajine i vo svete.“ Napísal svätý pápež Ján Pavol II. vo svojom apoštolskom liste o ruženci.

            (Mgr. Peterová Katarína – Blandína, rehoľná sestra)

        • PARTICIPATÍVNA ŠKOLA (19.10.2022)
          • PARTICIPATÍVNA ŠKOLA (19.10.2022)

          • Každý rok v rámci projektu "Participatívna škola" venuje mesto Partizánske školám 500 eur. Žiaci si prostredníctvom hlasovania môžu sami vybrať projekt, do ktorého budú investované tieto financie. Tento rok v našej škole súťažili tri projekty:

            1) STOLNÝ FUTBAL

            2) MIKROSKOPY DO ŠPECIÁLNEJ UČEBNE

            3) ZARIADENIE DO UČEBNE HUDOBNEJ VÝCHOVY

            S počtom 90 hlasov zvíťazil projekt STOLNÝ FUTBAL. Na druhom mieste sa umiestnil projekt MIKROSKOPY DO ŠPECIÁLNEJ UČEBNE, ktorý dostal 69 hlasov. Na treťom mieste skončil projekt ZARIADENIE DO UČEBNE HUDOBNEJ VÝCHOVY s 20 hlasmi.

            Do našej školy teda počas nasledujúcich týždňov pribudnú dva novučičké stoly na stolný futbal.

          • Výstava ovocia a zeleniny 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava ovocia a zeleniny 2022.

            Naši žiaci pripravili výrobky, ktoré môžete vidieť na výstave organizovanej občianskym združením Veľkobielickí záhradkári v kultúrnom dome vo Veľkých Bieliciach. Výstava približuje aktivity a pestovateľské úspechy milovníkov pestovania ovocia a zeleniny.

          • Lesná pedagogika pre štvrtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika pre štvrtákov.

                 Dňa 13.10.2022 sa naši štvrtáci mali možnosť vzdelávať trochu inak ako ostatní žiaci. Mesto Partizánske, aj v tomto školskom roku, darovalo všetkým štvrtákom zážitkové vzdelávanie lesnej pedagogiky v krásnom prostredí neďaleko českých hraníc.

                 V kaštieli Antonstal v Nemšovej sa konalo ďalšie vzdelávanie formou zábavných, zážitkových, pohybových a tvorivých hier zameraných na spoznávanie lesného spoločenstva, jeho krás aj ochranu. Na našich štvrtákov čakalo množstvo stanovíšť s rôznymi aktivitami, kŕmenie lesnej zvery, náučný chodník, či výborný obed. Deti mali možnosť, prostredníctvom hier, vžiť sa do role lesného zvieraťa, vyskúšať si pohyb v lesnom teréne a orientovať sa v ňom podľa zmyslov. Naučili sa ako rastie les, ako sa o neho správne starať, ako ho chrániť, prečo je les dôležitý.

                 Na tento skvelý deň plný zážitkov a vedomostí budú štvrtáci ešte dlho spomínať, preto ďakujeme mestu Partizánske a pánovi primátorovi za tento krásny darček.

            Mgr. D. Krištofová a žiaci štvrtého ročníka.

          • Základná škola vo Veľkých Bieliciach oslavovala

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Základná škola vo Veľkých Bieliciach oslavovala .

                 Vo štvrtok 29.9.2022 o 16,00 hod. naša Základná škola vo Veľkých Bieliciach oslavovala svoje 60. narodeniny.

                 1. septembra 1962 bol pre našu základnú školu významný deň. Práve vtedy bola zapísaná do siete základných škôl a privítala svojich prvých žiakov.

                     60 rokov v živote školy predstavuje stovky žiakov, ktorí prešli jej bránami a desiatky obetavých učiteľov, ktorí zasvätili svoj život veľmi náročnému, no ušľachtilému povolaniu.

                 60 rokov v živote školy predstavuje aj nespočetné množstvo životných príbehov, udalostí, zážitkov, spomienok a detského smiechu.

                    Uplynulých 60 rokov čas plynul ako rieka. Priniesol mnohé zmeny v školstve aj v spoločnosti. Naša základná škola mala a má cieľ nemenný. Učiť každého svojho žiaka byť človekom, ktorý vidí srdcom.

                   Na oslavu narodenín našej základnej školy pripravili žiaci spolu so svojimi pedagógmi kultúrny program, ktorý bol dopĺňaný videonahrávkami, kde si zaspomínali bývalí riaditelia, učitelia aj bývalí žiaci na ich pôsobenie na našej škole. Všetkým veľmi pekne ďakujeme. Ich slová boli príjemným spestrením slávnostného dňa a cez ich spomienky sme si všetci zaspomínali na vlastné školské časy.

                   Žiadna oslava sa nezaobíde bez obetavých ľudí, ktorí majú v sebe nadšenie a chuť pomáhať. Realizácia oslavy 60. výročia založenia Základnej školy vo Veľkých Bieliciach by nebola tak výnimočná bez pomoci priateľov a priaznivcov našej školy.

                  Veľké ĎAKUJEM patrí:

            - primátorovi Jozefovi Božikovi za podporu podujatia,

            - starostovi Antonovi Zimovi za podporu podujatia,

            - Erichovi Dvončovi za tlač propagačných materiálov,

            - prevádzkovateľovi Mestského panoramatického 3D kina Ľubomírovi Beňovi a jeho kolegom za možnosť realizácie nášho kultúrneho programu v reprezentatívnych priestoroch Mestského panoramatického 3D kina,

            - Silvii Zubákovej za fotenie kultúrneho programu, materiálne zabezpečenie,

            - Marianovi Zubákovi za technickú podporu,

            - P. Kotlárovi za ozvučenie,

            - Dominikovi Turčekovi za spracovanie videonahrávok,

            - Miriam Ručkayovej za pomoc pri organizácií,

            - Lukášovi Kmeťovi za materiálne zabezpečenie,

            - pani Režovej za pomoc pri výrobe darčekov,

            - rodičom a priateľom našej školy za nezištnú pomoc a podporu,

            - v neposlednom rade žiakom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom našej školy za kultúrny zážitok, sprievodné aktivity a ich rodinám za trpezlivosť a vieru, že to spoločne zvládneme.

                  Veríme, že Základná škola vo Veľkých Bieliciach bude poskytovať vzdelávanie a výchovu pre svojich žiakov aj v nasledujúcich desaťročiach a spoločne oslávime aj jej ďalšie okrúhle narodeniny.

                 Prajeme všetkým zamestnancom našej školy, ako aj naším vzácnym hosťom, žiakom a ich rodinám veľa zdravia, osobného šťastia, príjemné spomienky na minulosť a vieru v budúcnosť.

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje