• Advent začína

          • Prichádza posledný mesiac v roku a s ním obdobie adventu. Adventný veniec so 4 sviecami je jeho neodmysliteľnou súčasťou,  ktoré deťom aspoň iluzórne skracujú čakanie na vianočné sviatky.                          Na našej skole sa uskutočnila milá udalosť, požehnanie adventného venca a slávnostné rozsvietenie jeho prvej sviece.

            Pobožnosť vykonal pán farár Mgr. Roman Skladaný pri asistencii detí z tretieho ročníka, za účasti žiakov a zamestnancov školy .

          • Turistika na I. stupni

          • Žiaci I. stupňa majú  tento školský  rok až dva krúžky zamerané na turistiku. Novembrové chladné počasie nás tentokrát zaviedlo do kaštieľa v Brodzanoch, kde sme navštívili  Slovanské múzeum A.S. Puškina . Deti sa dozvedeli veľa o tom, ako sa kedysi žilo, kto býval v kaštieli a zároveň sa príjemne poprechádzali.

          • BUBNOVAČKA 2022

          • November je mesiacom viacerých významných dátumov z oblasti
            ochrany práv dieťaťa. S násilím sa môzeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme podceňovať,prehliadať a vnímať ako niečo,čo sa nás netýka. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri koná celoslovenská Bubnovačka „Aby bolo deti lepšie počuť!” Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 132 000 detí a dospelých. Bubnovaním sme si symbolicky pripomenuli, že DETI, TICHO PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

          • Školský jarmok

          • V dňoch 16. a 18. novembra sa uskutočnil na našej škole Školský jarmok, na ktorom firmičky, tvorené žiakmi 3. až 8. ročníka, predávali svoje výrobky. Tie boli naozaj rôzne, od dekoračných predmetov až po sladké maškrty.  Žiaci sa svojej úlohy zhostili zodpovedne a počas týchto dvoch dní bolo na spodnej chodbe školy poriadne rušno do neskorých popoludňajších hodín. Deti nás presvedčili o svojej tvorivosti a šikovnosti. Zároveň ďakujeme rodičom, starým rodičom a priateľom školy, ktorí svojou účasťou na školskom jarmoku podporili tento projekt.

          • Výrobný deň

          • Dňa 8. 11. sa  triedy našej školy premenili na firmičky, v ktorých sa usilovne pracovalo. Žiaci, v niektorých triedach spolu s rodičmi, pripravovali výrobky na školský jarmok. Tvorili vianočné ozdoby, venčeky, sviečky, náramky, prívesky a mnohé iné.  

          • Predškoláci u nás

          • Dňa 15.11.2022 zavítali do našej školy deti z materskej školy Veľké Bielice. Spolu s pani učiteľkou navštívili predškoláci triedu prvákov, aby sa bližšie zoznámili so školským prostredím a s prácou na vyučovaní. Privítali ich malí prváci, ktorí sa s nimi podelili o školské lavice, aby si predškoláci mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Samozrejme sa všetci spolu aj učili. Prváci im ukázali ako vedia už čítať, písať, počítať. Predškoláci im zase zarecitovali pekné básničky. Vyskúšali si aj prácu na interaktívnej tabuli, kde riešili zábavné matematické úlohy a skúsili si napísať aj vlastné meno. Prváci predškolákom ukázali aj Šlabikár, zošity a dokonca aj žiacku knižku s veselými pečiatkami. Na záver si deti vymenili sladké odmeny.

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi a Národnej rady Slovenskej republiky

          • Základná škola na Malinovského ulici a Základná škola na ulici Športovcov spojili sily a 16. novembra 2022 sa spoločne vybrali na exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi a do Národnej rady Slovenskej republiky. Exkurzia bola pripravená pre žiakov 9. ročníka. Zo základnej školy na sídlisku Šípok sa exkurzie zúčastnilo 20 deviatakov a základná škola v mestskej časti Veľké Bielice vyslala 22 žiakov. Žiaci za túto exkurziu nemuseli platiť žiadne poplatky, pretože bola kompletne financovaná cez príspevok z rozpočtu mesta Partizánske.

            Prvou zastávkou bolo Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré sa nachádza v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora. Múzeum teda predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. Žiaci oboch škôl si v priestoroch múzea mohli prezrieť dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník zavraždeným Židom zo Slovenska.

            Druhou zastávkou bolo hlavné mesto Slovenska, Bratislava, v ktorej výprava navštívila priestory Národnej rady Slovenskej republiky. Hoci žiaci nezažili rokovanie parlamentu v priamom prenose, nemuseli byť smutní. Vďaka výbornému sprievodcovi sa detailne oboznámili so systémom fungovania jediného ústavodarného a zákonodarného orgánu Slovenskej republiky.

            Celá exkurzia bola mimoriadne bohatá na nové informácie a žiakom oboch škôl poskytla možnosť vzdelávať sa formou priameho kontaktu s preberaným učivom.

          • Exkurzia do Levických mliekarní a Energolandu

          • Druhý novembrový týždeň (09.11.2022) bola pre žiakov šiesteho a siedmeho ročníka pripravená exkurzia do Levických mliekarní a Energolandu. Počas exkurzie sa žiaci oboznámili s procesom výroby mliečnych výrobkov a s fungovaním jadrovej elektrárne.

          • Čína – ríša sa Veľkým múrom

          • V šiestom diele projektu Svet okolo nás sa naši žiaci ocitli v rozľahlej, historickej a mystickej Číne. Prešli sa po Veľkom čínskom múre, pokochali sa pohľadom na jedinečné Pandy veľké, tajil sa im dych pri prastarom rituáli nebeského pohrebu, vydali sa na samotný západ krajiny, kde Čína už nie je Čínou.

            Pozreli sa do podhoria Himalájí na Tibetskú náhornú plošinu, kde miestni nomádi pasú svoje stáda divokých jakov.

            Počas tohto putovania sa zoznámili s miestnymi menšinami, ich zvykmi a tradíciami, pozreli sa na pokojný odľahlý vidiek aj do hektických moderných miest. Ochutnali spoločne lahôdky čínskej kuchyne a zistili, ako sa pije čaj v Číne.

            Poodhalili rúško tejto uzavretej a nesmierne zaujímavej krajiny v programe Čína – ríša sa Veľkým múrom.

            Cestou z kina sme sa ešte zastavili v Mestskom Múzeu Partizánske.

          • Novéna k svätej Alžbete Uhorskej

          • Blíži sa sviatok svätej Alžbety Uhorskej, ktorej je zasvätený farský kostol vo Veľkých Bieliciach. Už tradične sa modlí pred sviatkom Novéna  k patrónke kostola. Tento rok však s netradične krásnou kvetinovou výzdobou. V rámci hodín NBV sa žiaci 5. A a 6. A  zapojili do časti  modlitieb. Oboznámili sa so životným príbehom patrónky charitných diel a obohatení  estetickým i duchovným zážitkom v sakrálnom priestore kostola sa pripravili na slávenie hodov.      

          • Beseda na tému - Duševného zdravia

          • Dňa 15. 11. 2022 bola pre našich deviatakov zrealizovaná beseda na tému duševného zdravia. Cieľom bolo zdôrazniť dôležitosť toho, že nie len naše fyzické, ale aj naše duševné zdravie je podstatné a treba naň myslieť. Beseda sa uskutočnila na predmete Životný štýl. Žiaci spoločne so školskou psychologičkou pracovali netradične v kruhu, kde viedli vzájomnú diskusiu na tému mentálného zdravia. Povedali si, čo to vlastne je duševné zdravie, ako si osvojiť kroky k zachovaniu stavu pohody vo svojom živote a prežívaní. Povedai si o príčinách a následkoch, ktoré môžu nastať ak sa o svoje duševné zdravie nestaráme. Tiež si spoločne vytvorili plagát s názvom "Moja psychohygiena", kde spoločne vymyšľali spôsoby čo môžu robiť aby dosiahli dobrú psychickú kondíciu. Keďže majú pred sebou aj testovanie a prijímacie skúšky na stredné školy.

          • 104.výročie ukončenia Veľkej vojny

          • V piatok 11. novembra sa naši žiaci zúčastnili spomienky, ktorou si mesto pripomenulo 104.výročie ukončenia Veľkej vojny 1914 - 1918. Nezabúdame na našu históriu....

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje