• Pasovanie druhákov za čitateľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie druhákov za čitateľov.

            Žiaci 2. A sa stali čitateľmi mestskej knižnice v Partizánskom. Po pandemickom období sme prijali pozvanie od pracovníčok mestskej knižnice na slávnostné pasovanie za čitateľov knižnice. Samozrejme deti museli zložiť slávnostný sľub, a potom už pani riaditeľka knižnice zablahoželala všetkým vzorným čitateľom. Po tomto slávnostnom ceremoniály sa druháci hrali rôzne hry s pani knihovníčkami a hrnuli si vybrať tú svoju knižku na čítanie. Niektoré deti sa pustili do prezerania encyklopédií, iní zasa siahli po pekne ilustrovanej rozprávkovej knihe. Po pekných chvíľach v knižnici sme náš deň zakončili návštevou v cukrárni, kde si deti pochutnali na sladkých dobrotách. Ostáva už len veriť, že si naši noví malí čitatelia obľúbia knihy a knižnica sa pre nich stane miestom, kam sa budú radi vracať. Foto: S. Čanigová text: Mgr. A. Balášková

          • Lesná pedagogika pre štvrtákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika pre štvrtákov.

            Dňa 9.mája sa naši štvrtáci mali možnosť vzdelávať trochu inak ako ostatní. Mesto Partizánske im zabezpečilo zážitkové vzdelávanie v kaštieli Antonstal v Nemšovej, kde na nich okrem výborného odeda čakalo množstvo zaujímavých aktivít a vzdelávacích stanovíšť, ktoré im pripravili lesný pedagógovia. Deti mali možnosť sa vžiť do role lesného zvieraťa, mali možnosť si vyskúšať aké to je , pohybovať sa v lesnom teréne v tme , cez noc, orientovať sa iba podľa zmyslov ako napr. vôňa , čuch, sluch. Naučili sa, ako sa správne starať o les, ako ho chrániť , prečo je les dôležitý. Všetkým deťom chceme teraz odkázať, aby les chránili, lebo bez neho nie je život.!!! Hlavne pre množstvo kyslíka , ktoré stromy produkujú a predovšetkým pre vodu, ktorú les dokáže zadržať a tá je pre človeka nevyhnutná. Samozrejme ďalej sú to predmety dennej potreby, ktoré les ponúka a málo kto si z nás uvedomí, na ,,čom“ každý deň sedí, na ,,čom“ píše, do ,,čoho“ píše a pod. Zážitok z tohto dňa bude v našich štvrákoch navždy a to podstatné, by si mali uvedomiť všetci. Les je pre nás nevyhnutný, dôležitý a preto ho treba chrániť a starať sa o neho. Obrovská vďaka patrí mestu Partizánske a pánovi primátorovi za tento darček pre štvrtákov nášho mesta. Ďakujeme!!!! Mgr. D.Krištofová a žiaci štvrtého ročníka.

          • Anglický týždeň

          •  

            2.5.2022 - 6.5.2022  na našej škole prebiehal Anglický týždeň. Anglický lektor Andrew si pre našich žiakov pripravil veľa zaujímavých aktivít. Bol to týždeň plný hier, zábavy a konverzácie. Naši žiaci si to užili a určite sa aj niečo nové naučili. :))

          • DEŇ MATIEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MATIEK.

            „ Je milá a nežná

            ako jarný kvet,

            čo snežienkou ho voláme.

            Je dobrá a krásna

            ako rozprávka,

            čo osvieži nás po ráne.“

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Deň matiek je špeciálny čas povedať našim mamičkám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu lásku a vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili. Na tento sviatok sme nezabudli ani my na našej škole a vyrobili sme pre svoje mamy pozdravy s milým blahoželaním.

            „Materská láska! Ach, tá nepozná hraníc! Je ako fontána, ktorej prameň nikdy nevyschne.“

            M. Gardiner

      • Kontakty

        • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
        • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
        • 036125679
        • 2021604937
        • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje